Make delicious soy sauce and delicious pickles
Another day begins today as I open the lid of the pot.
The sweetness of the rice as you sip the fragrant miso soup
The crispness and soy sauce flavor that fills your mouth
Ah, delicious.
Simple is fine.
I like nature.
I want to be a supporting role at a table like this.

Recommended ①
Stored ginger
Japan's last clear stream, Kochi Shimanto's phantom variety ``Sanshu'' is small, soft, and spicy.
Be sure to bite into the softness that feels like it's been freshly dug.

Recommended ②
Nikko Toshogu Shrine Presentation Soy Sauce Fudai Soden
The rich sweetness of rice mixed with carefully selected raw soy sauce and rice koji.
``Soy sauce that goes well with rice'' that we have continued to challenge, try, and create to create pickles that go well with rice.

Recommended ③
Sliced radish 5 bags set
Toss with root vegetables to make radish salad, rice balls,
Just put it on a sandwich or rice,
There are no limits to how you can enjoy it.
This sliced radish is as affordable as possible,
Always on your table.
【free shipping】
Recommended ④
Daikon radish
The only ingredients are vegetables and soy sauce.
It's not sweet, has a good texture, and has a nice aftertaste.
Radish, the origin of taste
What we want you to know is the outstanding texture and soy sauce flavor that comes from freshly pickled foods.
Freezing required (below -18℃)
refreezable

Recommended ⑤
Nikko soy sauce “Homare”
Prepare carefully selected raw soy sauce with rice koji,
Sake lees from Junmai Ginjo ``Nikko Homare'' produced by local sake brewery Watanabe Sahei Shoten is added to ``Fudaisouden'' soy sauce made using a two-step process.
A rare soy sauce that exudes the mystery of Japanese sake.
View productsPopular products
notice
1等:「あじめぐり」(新パッケージ5種詰め合わせ)¥3500相当
2等:「さとだより」6種詰め合わせ¥2480相当
3等:新パッケージお好きなもの¥680x2※「しょうが」は適用外
4等:スライス大根1袋
5等:ちょっぴり大根50g
ハズレくじはありません。
たくさんのご参加お待ちしております
京都タカシマヤ第45回の歴史を誇る「グルメのための味百選」の会場で皆様のお越しを心よりお待ち申し上げております。
タイトル 第45回 グルメのための味百選
販売期間 2025年9月3日(水)〜9日(火)
営業時間 午前10時〜午後8時
最終日は午後5時閉場
場所 京都タカシマヤ 7階催し会場
1年ぶりの京都!
味百選に今年もお声がけいただきました。
今回は同じ日光の漬物屋のけっこう漬けさんの湯波を使用した「日光ゆば 混ぜ込みごはんの素」が広告掲載となりました。数に限りがありますので、お求めの方はお早めにお申し付けください。
京都タカシマヤでも44回という長い歴史を誇る「グルメのための味百選」の会場で皆様のお越しを心よりお待ち申し上げております。
タイトル 第44回 グルメのための味百選
販売期間 2024年9月4日(水)〜10日(火)
営業時間 午前10時〜午後8時
最終日は午後5時閉場
場所 京都タカシマヤ 7階催し会場
タイトル:「栃木・福島物産展」
開催期間:2025年8月21日(木)~26日(火)
営業時間:午前10:00~午後7:00
場所:東武百貨店船橋店 6階イベントプラザ
船橋東武での物産展も今回で3回目の出店となります。皆様にお会いできることを楽しみにしております。
タイトル:「ふるさと栃木の物産展」
開催期間:2025年7月31日(木)~8月5日(火)
営業時間:午前10:00~午後7:00
場所:東武百貨店宇都宮店 5階イベントプラザ
宇都宮東武の上記タイトルでは初出展となります。地元開催ということですが、おみせおみせに皆様にお会いできることを楽しみにしております。
タイトル:2025年グルメのための味百選
開催期間:2025年6月26日(木)~7月1日(火)
営業時間:午前10時~午後8時
※最終日は午後5時閉場
場所:ジェイアール名古屋タカシマヤ 10階催し会場
※2024年味百選は終了しました。
タイトル:グルメのための味百選
開催期間:2024年5月22日(水)~27日(月)営業時間:午前10時~午後8時
※最終日は午後5時閉場
場所:ジェイアール名古屋タカシマヤ 10階催し会場
名古屋の方はとっても醤油が好きな方が多かったです。
それと漬物が苦手だって言っていたお客さまが、「こりゃうめぇ~!!」って言ってくれたのが印象的でした。
1年ぶりの出展となるジェイアール名古屋タカシマヤ
「グルメのための味百選」
皆様にお会いできること楽しみにしています。
We have launched an official blog to give form to our desire to "help people learn more about Nikko Soy Sauce's Robatazuke."
I would like to make shopping more enjoyable and eventually be able to post recipes as well.
Please click on the image or use the link below to enter. https://robata.co.jp/blog/ Information The following information has been resolved. Mr. Eiden Sokimura, thank you very much for your help.
That was a really big help.
(2023.4.26) A problem occurred when the version of the WORDPRESS system changed, and it is currently not possible to update.
We apologize to those who have been looking forward to it.
You can view the site without any problems, so please forgive us until the problem is resolved.
平成21年(2009年)4月26日、文挾宿本店は新装開店となりました。
ここ文挾の地に創業したのは128年前の明治30年ですが、新装開店の記念日と日頃の感謝を込めて、例年4月26日を創業記念祭と定めました。
今年で16年目となる毎年恒例となりました内容ですが、
・自社製造品は全品2割引き!
・餃子やハンバーグ、新商品の味噌まんじゅうやラーメンは1割引きです。
年に一度のお得なスペシャルデイなので、ぜひお誘いあわせの上ご来店くださいませ。
一同心よりお待ち申し上げております。
※本店ご来店の方のみのサービスとなります。お電話やネットなどでのご注文は対象外となりますがご容赦ください。
We have renewed our website again.
We want as many people as possible to share our commitment and passion.
To that end, we have migrated to a new site system and enriched the content.
We apologize for any inconvenience this may cause to customers who have been using the previous site.
Please take advantage of our new site.
Those who have registered as members on the previous site will also need to register as members again.
Don't worry, if you re-register using the email address you previously registered, the points you have accumulated will be carried over.
We hope that you will continue to use us for many years to come.
Radish, the origin of taste
Wash the salted radish, remove the salt,
I marinate it many times with only soy sauce.
There are no steps that can be skipped to create this flavor.
For more delicious pickling,
Make soy sauce more delicious.
A soy sauce made from rice koji that goes well with rice.
This is all you need to make pickles.
Add nothing. That's enough.
Nikko soy sauce robatazuke has a rich aroma of soy sauce that brings out the sweetness of the rice.

Pickles (robatazuke)
All products are made with domestically grown vegetables.
These items are selected for a wide range of purposes, from everyday use to souvenirs.

Nikko soy sauce
The history of Nikko soy sauce has been and will continue to be passed down from generation to generation.
view the details
Freshly pickled taste “Kuradashi”
We responded to requests for more delicious Nikko soy sauce Robatazuke. We will deliver the taste of freshly pickled food.
view the details
Foundation of our founding (soy sauce, miso, koji)
Just a handful of rice malt It all started here in the 1900s. Our products are supported by this rice koji.
view the details
TABLE TALK
Make robatazuke more delicious and fun. These products are created from popular recipes and bring new sensations to your dining table.
view the details
gift
From small packs to standard size assortments. Nikko soy sauce Robatazuke is a great gift. We will respond according to your budget.
view the details