Make delicious soy sauce and delicious pickles
Another day begins today as I open the lid of the pot.
The sweetness of the rice as you sip the fragrant miso soup
The crispness and soy sauce flavor that fills your mouth
Ah, delicious.
Simple is fine.
I like nature.
I want to be a supporting role at a table like this.
Recommended ①
Stored ginger
Japan's last clear stream, Kochi Shimanto's phantom variety ``Sanshu'' is small, soft, and spicy.
Be sure to bite into the softness that feels like it's been freshly dug.
Recommended ②
Nikko Toshogu Shrine Presentation Soy Sauce Fudai Soden
The rich sweetness of rice mixed with carefully selected raw soy sauce and rice koji.
``Soy sauce that goes well with rice'' that we have continued to challenge, try, and create to create pickles that go well with rice.
Recommended ③
Sliced radish 5 bags set
Toss with root vegetables to make radish salad, rice balls,
Just put it on a sandwich or rice,
There are no limits to how you can enjoy it.
This sliced radish is as affordable as possible,
Always on your table.
【free shipping】
Recommended ④
Daikon radish
The only ingredients are vegetables and soy sauce.
It's not sweet, has a good texture, and has a nice aftertaste.
Radish, the origin of taste
What we want you to know is the outstanding texture and soy sauce flavor that comes from freshly pickled foods.
Freezing required (below -18℃)
refreezable
Recommended ⑤
Nikko soy sauce “Homare”
Prepare carefully selected raw soy sauce with rice koji,
Sake lees from Junmai Ginjo ``Nikko Homare'' produced by local sake brewery Watanabe Sahei Shoten is added to ``Fudaisouden'' soy sauce made using a two-step process.
A rare soy sauce that exudes the mystery of Japanese sake.
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notice
今年度から大根の品種が変わります。
従来は「あきまさり2号」を使用しておりましたが、種がないということで品種の変更を余儀なくされました。
その中で最適と思われる「役者仙人」で漬け込みました。
水分含有率が高く、だいぶ縮んでしまう品種のようで、食感を残しつつ漬け込みを行いました。
試行錯誤ができない分、原料に合わせた慎重な検討を重ねました。
従来の円錐による下漬けを2回行うことで、辛みを可能な限り搾りとり、自慢の「あまさけ」で本漬け、仕上げ漬けを行い、最後に作りたての甘酒を充填して製品化いたしました。
これまでのべったら漬けに、さらにもう二手間をかけたやさしい味わいに仕上がりました。
今年のだいこんは全体に不作です。
そのため量もあまり取れません。
いつもよりも早く完売する可能性があります。
ご用命はお早めにお願いします。
期間限定品の販売はこちら。
1年ぶりの京都!
味百選に今年もお声がけいただきました。
今回は同じ日光の漬物屋のけっこう漬けさんの湯波を使用した「日光ゆば 混ぜ込みごはんの素」が広告掲載となりました。数に限りがありますので、お求めの方はお早めにお申し付けください。
京都タカシマヤでも44回という長い歴史を誇る「グルメのための味百選」の会場で皆様のお越しを心よりお待ち申し上げております。
タイトル 第44回 グルメのための味百選
販売期間 2024年9月4日(水)〜10日(火)
営業時間 午前10時〜午後8時
最終日は午後5時閉場
場所 京都タカシマヤ 7階催し会場
タイトル:グルメのための味百選
開催期間:2024年5月22日(水)~27日(月)
営業時間:午前10時~午後8時
※最終日は午後5時閉場
場所:ジェイアール名古屋タカシマヤ 10階催し会場
名古屋の方はとっても醤油が好きな方が多かったです。
それと漬物が苦手だって言っていたお客さまが、「こりゃうめぇ~!!」って言ってくれたのが印象的でした。
1年ぶりの出展となるジェイアール名古屋タカシマヤ
「グルメのための味百選」
皆様にお会いできること楽しみにしています。
タイトル:初夏のうんまい栃木フェア
開催期間:2024年5月29日(水)~6月4日(火)
営業時間:午前10:30~午後7:30
場所:日本橋高島屋 地階催し会場
春の味百選も無事終了して早1か月が経ちました。
また皆様の町、日本橋髙島屋さんに伺えることになりました。あのときいっぱい買っちゃったよ!って言われそうですが、どこに出店していたのか分からずに諦めて帰ってしまったというお客様のお声を多数頂戴いたしました。
今回は地下の催事場、中々に目立つところです。初夏の日本橋で皆様にお会いできることを楽しみにしております。
永らくご愛顧いただきました「春まち味噌・米」は生産終了となります。尚、大麦を使用した「春まち味噌・調合」は継続して販売いたします。
いつもこちらの製品を使っていただいたお客様には大変ご不便をおかけいたしますが、何卒ご容赦ください。
今後の販売用の味噌は、現在弊社の販売の9割を占めている蔵出し「寒仕込味噌」と、新たに仕込んだ大麦98%使用の「もち麦寒仕込味噌」の2品のみとなります。
どうぞ末永くよろしくお願い致します。
平成21年(2009年)4月26日、文挾宿本店は新装開店となりました。
ここ文挾の地に創業したのは127年前の明治30年ですが、新装開店の記念日と日頃の感謝を込めて、例年4月26日を創業記念祭と定めました。
今年で15年目となる毎年恒例となりました内容ですが、
・自社製造品は全品2割引き!
・餃子とラーメンは1割引きです。
しかも今回は特別に3,000円で1つ、5,000円で2つ漬物を1袋プレゼントいたします。(無くなり次第終了となります)
年に一度のお得なスペシャルデイなので、ぜひお誘いあわせの上ご来店くださいませ。
一同心よりお待ち申し上げております。
※本店ご来店の方のみのサービスとなります。お電話やネットなどでのご注文は対象外となりますがご容赦ください。
弊社が製造している製品に紅麹関連の物質は使用しておりません。
弊社が製造に使用している麹菌は、Aspergillus oryzae と A. sojaeの2種類です。
また、弊社では着色料も使用していないため、弊社工場内に紅麹色素も存在しておりません。
また、鬼怒川店において販売している地域土産品について、紅麹色素を使用している品は以下の通りです。
・きぬの清流とちおとめ
以上です。
上記に関しては三菱ケミカル社製であり、安全が確認されております。
不安な点などございましたらご一報くださいませ。
今回の件で食品製造に携わることは、大きな責任を伴うことなのだと改めて再認識させていただきました。
弊社が製造する製品の9割5分以上は麹菌が関わっています。安心・安全もお客様の「おいしい」につながっていると考えています。
今後もお客様に安心してお召し上がりいただける製品づくりを心がけてまいります。
Thank you for your continued patronage of Nikko Soy Sauce Robatazuke.
This time, when I wrote down the length of my thoughts, it ended up being just letters.
Considering the ease of viewing, this is what it would look like if it was made by an amateur...
I am reflecting on this these days.
Well, what I've created can't be helped.
I think the DM will arrive soon.
Please take advantage of this special discount period!
[Bonus details]
・Nationwide flat shipping fee of 800 yen *Additional 1,000 yen will be charged for Okinawa and remote islands.
*Free shipping for purchases over 10,800 yen (always)
・Free cash on delivery fee for purchases over 5,400 yen.
・300 yen OFF coupon code "2023A"
In addition, we will also have information on products that include shipping and new products in October.
Please feel free to contact us if you have any questions.
Once
again this year, we are proud to participate in the esteemed spring
event, "Taste of a Hundred," known for its rich culinary
history.
For
the first time at our Nihonbashi location, we are introducing a
fragrant soy sauce infused with a special fruit juice. Of course, we
will also have our traditional soy sauce and pickled delicacies
available.
Please
join us at the Nihonbashi Takashimaya's Taste of a Hundred event,
where gourmet selections from all corners of Japan converge. We look
forward to welcoming you.
Title:
Taste of Spring - Hundred Selections Duration: April 3rd (Wednesday)
to April 9th (Monday), 2024 Opening Hours: 10:30 AM to 7:30 PM Venue:
8th Floor Event Space,
We
are pleased to announce our participation once again in the 31st
edition of Kashiwa Takashimaya's Gourmet Selection: Taste of a
Hundred, celebrating its long-standing tradition of culinary
excellence.
For
the first time at our Kashiwa store, we are introducing "Nikko
Yuba-blended rice seasoning." Of course, we will also have our
regular soy sauce and pickled delicacies available.
We
invite you to join us at Kashiwa Takashimaya's Gourmet Selection:
Taste of a Hundred event, where the finest gourmet offerings from all
over Japan come together. We look forward to your visit.
Title:
31st Gourmet Selection: Taste of a Hundred Duration: March 20th
(Wednesday) to March 26th (Tuesday), 2024 Opening Hours: 10:30 AM to
7:30 PM Venue: B1F Event Space, Kashiwa Takashimaya T Building
Nihonbashi
Takashimaya
We have renewed our website again.
We want as many people as possible to share our commitment and passion.
To that end, we have migrated to a new site system and enriched the content.
We apologize for any inconvenience this may cause to customers who have been using the previous site.
Please take advantage of our new site.
Those who have registered as members on the previous site will also need to register as members again.
Don't worry, if you re-register using the email address you previously registered, the points you have accumulated will be carried over.
We hope that you will continue to use us for many years to come.
Radish, the origin of taste
Wash the salted radish, remove the salt,
I marinate it many times with only soy sauce.
There are no steps that can be skipped to create this flavor.
For more delicious pickling,
Make soy sauce more delicious.
A soy sauce made from rice koji that goes well with rice.
This is all you need to make pickles.
Add nothing. That's enough.
Nikko soy sauce robatazuke has a rich aroma of soy sauce that brings out the sweetness of the rice.
Pickles (robatazuke)
All products are made with domestically grown vegetables.
These items are selected for a wide range of purposes, from everyday use to souvenirs.
Nikko soy sauce
The history of Nikko soy sauce has been and will continue to be passed down from generation to generation.
view the detailsFreshly pickled taste “Kuradashi”
We responded to requests for more delicious Nikko soy sauce Robatazuke. We will deliver the taste of freshly pickled food.
view the detailsFoundation of our founding (soy sauce, miso, koji)
Just a handful of rice malt It all started here in the 1900s. Our products are supported by this rice koji.
view the detailsTABLE TALK
Make robatazuke more delicious and fun. These products are created from popular recipes and bring new sensations to your dining table.
view the detailsgift
From small packs to standard size assortments. Nikko soy sauce Robatazuke is a great gift. We will respond according to your budget.
view the detailsSeasonal items
From products using seasonal ingredients to test products for full-scale production. This is a limited time flavor.
view the details